Home » NIEUWE VOORSTELLING LONNEKE VAN LETH

NIEUWE VOORSTELLING LONNEKE VAN LETH

Gepubliceerd op 10 april 2018 12:41

Assepoes noemen ze haar plagerig… omdat ze van haar stiefmoeder en stiefzusjes altijd de rotklusjes moet opknappen. Zij hebben van alles het nieuwste van het nieuwste en Assepoes krijgt alleen de afdankertjes. Daar pesten de stiefzusjes haar dan ook mee.

Op een dag geeft de nieuwe buurjongen die uit een erg rijke familie komt, een groot feest. Ieder meisje uit het dorp wil wel verkering met hem. Assepoes wil graag naar het feest, maar moet van haar stiefmoeder de badkamer schoonmaken. Haar stiefzusjes mogen natuurlijk wel gaan. Verdrietig staart ze naar haar kledingkast waar haar stiefzussen flink wat schade hebben aangebracht. Maar dan gebeurt er iets bijzonders…

 

Première en boeken voorstelling

Dit humoristische danssprookje mét een boodschap gaat op 18 maart in Theater aan het Spui in Den Haag in première. Aansluitend zal Assepoes via Impresariaat uit de Kunst worden aangeboden als voorstelling bij u op school. Wilt u alvast even komen kijken? De eerste 15 reacties krijgen een vrijkaartje voor de voorstelling op 18 maart om 11.00 uur of 14.00 uur. Stuur een mail naar info@iudk.nl.

Thema’s: voor jezelf opkomen, pesten, doorzetten, zelfvertrouwen

 

Lonneke van Leth

De Haagse choreografe Lonneke van Leth bewerkt dansklassiekers voor jong en oud. Voor de jeugd heeft zij al vele voorstellingen gemaakt, zoals Sylphide’s Belofte, Coppelia en De Vuurvogel. Bekend zijn ook haar grote locatie/theater voorstellingen waarin professionele dansers en musici naast semi-professionele dansers op het toneel staan. De afgelopen jaren heeft zij grote producties gemaakt, zoals Het Zwanenmeer, de Odyssee en De Zaak Carmen. Het werk van Lonneke typeert zich als verhalend, toegankelijk en beeldend. Met haar humor en treffende muziekkeuzes weet zij menigeen te enthousiasmeren voor moderne dans.


 »