Home » MUZIKALE TIJDREIS

MUZIKALE TIJDREIS

Gepubliceerd op 6 juni 2018 08:55

‘De Muzikale Tijdreis’ neemt de leerlingen mee op een wervelende muzikale reis door de tijd heen.
Hierbij worden door middel van kleurrijke beelden en geluidsfragmenten de diverse stijlen van de moderne muziek onder de aandacht gebracht. De reis begint bij de Rock and Roll uit de jaren vijftig van de vorige eeuw en voert vervolgens langs grote mijlpalen als de Merseybeat, Flower Power, de Soul, Disco en de Funk, de Rock, Punk en Hard Rock tot aan Reggae en Hip-Hop toe.
Iedere deelnemende school krijgt bijvoorbeeld bij een productie als ‘De Muzikale Tijdreis’ de ‘BOX’ toegestuurd; een kleurrijke doos met daarin een tiental handpercussieinstrumenten om a.d.h.v. instructiefilmpjes de leerlingen te kunnen voorbereiden op de interactieve voorstelling. Deze doos mogen de scholen houden!

 

In ieder stijlblok speelt de compacte topband (drums, bas, gitaar en zang) een nummer in de betreffende stijl van toen, waarna telkens en aansluitend een groep van tien leerlingen mag meespelen op djemés, conga’s en meerdere percussie instrumenten. (De leerlingen krijgen voor het programma start instructies).
Het grote led beeldscherm, een spannend décor met muzikanten in astronautenpakken en een prachtige sound in combinatie met de live gespeelde muziek staan garant voor een bijzonder leuke
beleving! Voor leerlingen die zich nader willen verdiepen zijn er diverse mogelijkheden gecreëerd om verder te gaan via een instrumentenpakhuis (bruikleen instrumenten)

 

 


«   »