Muzikale tijdreis

Gepubliceerd op 29 oktober 2018 11:01

‘Er zit Muziek jou!’ is het landelijk muziekplatform wat de tieners aanspoort muziekinstrumenten te bespelen, zowel individueel als in groepsverband.

www.erzitmuziekinjou.nl creëert regionale en landelijke community, biedt informatie over muziekscholen/docenten in iedere regio, mogelijkheden om tegen laagdrempelige voorwaarden aan instrumenten te komen en een podium in diverse hoedanigheden.

Het landelijke programma ‘Teenage Artists Live’ 2018/2019 geeft tieners uit iedere provincie de kans in het voorjaar van 2019 te schitteren op het grote podium van Ahoy in Rotterdam bijgewoond door 6000 leeftijdgenoten. www.erzitmuziekinjou.nl/teenage
De jonge artiesten worden onderweg naar dit podium begeleid door topmuzikanten uit bekende bands. www.erzitmuziekinjou.nl/stars

‘De Muzikale Tijdreis’ een dynamische theatervoorstelling met interactie!

 

De theatervoorstelling ‘De Muzikale Tijdreis’ is een boeiend spektakel waarbij de leerlingen worden meegevoerd op een muzikale reis door de tijd heen. De hele entourage is in een ruimtevaart setting met veel sciencefiction effecten.
De reis begint in de jaren vijftig van de vorige eeuw en eindigt in het heden.
Er worden onderweg stops gemaakt op diverse platforms die de grote zuilen van de moderne muziekcultuur vertegenwoordigen.
Bij de voorstelling is voor iedere aanwezige school ruimte een leerling aan te melden die het leuk vindt om op zijn/haar eigen muziekinstrument een zelf gekozen nummer te spelen samen met de band. Natuurlijk hebben wij ook voor deze muzikale tiener een flitsend Nasa kostuum ter beschikking waarin hij/zij het podium zal betreden…
De optredens worden gefilmd (met toestemming van de school/ouders/verzorgers) en deze productie wordt gratis ter beschikking gesteld van de school.

 

De scholenvoorstelling van de Muzikale Tijdreis is een afgeslankte versie maar evenzo iets om niet snel te vergeten!
Hierbij mag in ieder stijlblok bovendien een groepje van tien leerlingen meespelen op diverse handpercussie instrumenten die de school na de voorstelling mag houden. Deze instrumenten worden in de kleurrijke ‘Beat-Box’ enkele weken eerder met instructiefilmpjes de school aangeboden.  
«   »