Muzikale tijdreis

De Muzikale Tijdreis

 

Een boeiende muzikale ervaring die de kennis over het ontstaan van de moderne muziek verdiept en  motiveert om zelf een instrument te gaan bespelen. De leerlingen worden meegenomen op een muzikale reis door de tijd heen vanaf het begin van de jaren vijftig uit de vorige eeuw tot nu toe. Hierbij wordt in alle grote tijdperken een tussenstop gemaakt.
Ondersteund door pakkende graphics en boeiende geluidsfragmenten worden door de voice-over hoogtepunten uit de diverse periodes uitgelicht. Bij iedere stop wordt door de meereizende muzikanten in kosmonautenpakken live een pakkend muziekstuk gespeeld. Bij elk muziekstuk is interactie met een groepje leerlingen op kleine percussie instrumenten.

Iedere school waar wij zullen landen ontvangt enkele weken van te voren de ‘BEAT BOX’ gevuld met verschillende kleine hand percussie instrumenten. Voor alle instrumenten is een leuk en eenvoudig instructiefilmpje beschikbaar voor de docenten/ tieners om zich te kunnen voorbereiden. Van iedere school mag zich indien gewenst twee weken voor de Tijdreis een leerling melden met een muziekinstrument en een muziekstuk naar keuze.


De Muzikale tijdreis is een opstap Teenage Artists Live. Op iedere school waar De Muzikale Tijdreis wordt vertoond laten de musici-kosmonauten een compleet Teenage Artists band-instrumentarium achter in de vorm van een drumstel / basgitaar / elektrische gitaar / keyboards.

Zie www.erzitmuziekinjou.nl/


«   »