VJI/covid

Kids in Klasse van de Kunst
Kids in Klasse van de Kunst

VJI

Goed te vermelden is het lidmaatschap van IUDK van Vereniging Jeugd Impresariaten (VJI).

In het kort: Gezamenlijk vertegenwoordigen de VJI-leden ruim 100 jeugdtheatergezelschappen. 

 

De VJI maakt zich sterk voor een goede honorering van de gezelschappen en volgt de Fair Practice Code.

In verband met de noodmaatregelen rond Covid-19 hebben heeft de VJI gezamenlijk richtlijnen opgesteld, ook rond het annuleren van voorstellingen. Deze sluiten aan op huidig beleid van diverse brancheverenigingen.

 

Zie ook www.verenigingjeugdimpresariaten.nl

Covid

Als Impresariaat Uit de Kunst voelen wij een grote verantwoordelijkheid richting scholen (docenten, kinderen en jongeren) en theaters, maar ook richting onze artiesten voor een goed en veilig verloop van de voorstellingen. Immers, voorstellingen zijn nog steeds de veiligste vorm van kunsteducatie. En dat willen we zo houden.

Wij sturen hiervoor met het contract een aantal richtlijnen voor zowel de klant als de artiest, om aankomst, voorstelling en het vertrek van de groep soepel te laten verlopen. De groepen hebben kennis van de huidige protocollen en RIVM maatregelen en handelen daarnaar.

Belangrijk hiervoor zijn communicatie vooraf over aanspreekpunt op de dag zelf; de begeleiding naar de speelplek (al dan niet met mondkapjes) en de zekerstelling van de minimaal 1,5 meter afstand tussen de spelers en het publiek.

Social Distance