PROGRAMMA ETALAGEDAGEN 2019 P.O.

Hieronder leest u het programma van de Etalagedag Primair Onderwijs op 28 januari a.s. in het Posttheater, te Arnhem.

Een dag met 11 voorstellingen, waarvan 6 ’s ochtends en 5 ’s middags. Van 12.00 tot 13.00 uur wordt er een lunch verzorgd.

Wij hebben gezocht naar een mooi evenwicht in disciplines en leeftijdsgroepen. U vindt hier het  het aanmeldingsformulier.

 

OCHTENDPROGRAMMA


De Koe van de Klucht – Opera Dolleboelja

(kinderopera, doelgroep 6-10 jaar)

In deze voorstelling wordt het bekende verhaal van Bredero door andere ogen bekeken. Onze koe uit de Klucht van de Koe  heet Moe, uitgelaten door haar weiland. Koe Moe maakt kennis met stier Boe, maar die staat wel in de andere wei. Als Moe wordt meegenomen om te worden verkocht bij de slager in de stad, is Boe ten einde raad…   Een opera met prachtige klassieke muziek uit de afgelopen 400 jaar. Er wordt niet alleen gezongen, maar ook verteld en gedicht in de stijl van Gerbrant Adriaensz. Bredero. Het kan verkeren, ook voor een koe!IK ZIE JE – Danstheater Tr@nz (reprise)

(dans, doelgroep: 10-12 jaar)

Voor wie deze voorstelling heeft gemist, nog een mogelijkheid om deze topvoorstelling te zien!

 

Hoe gaan we met elkaar om met schermen van smartphones, tablets en computers tussen ons?  

De dansvoorstelling ‘Ik zie je’ vertelt het verhaal van twee vrienden die constant botsen, omdat ze niet naar elkaar kijken. Hoe vinden ze de aandacht en liefde voor elkaar weer terug? Een ontdekkingstocht vol dansende emoticons, lichtgevende pakken en bellende dansers

Trailer

 

De Grote Zambini – Cirque Magnifique

 (circustheater, doelgroep: 4-12 jaar)

Op een dag staat er een koerier aan de deur bij Anton met een grote magische kist met daarin attributen van zijn over- over- overgroot vader ‘De Grote Zambini‘. De inhoud blijkt nog magischer dan verwacht : Er zitten niet alleen goochelattributen in de kist maar zelfs de assistente van De Grote Zambini komt onder de oude glitter en glamour tevoorschijn. Dit vraagt om een voorstelling maar Anton is absoluut géén goochelaar. Gelukkig kan de koerier ook van alles en zo creëren ze een magisch spektakel
De Racende Rechter – Held & Bloem Producties

(doelgroep: 10-12 jaar)

Hij is het antwoord op de enorme wachtrij van rechtszaken in Nederland. De Racende Rechter! En naast de 10+ zaken die hij per dag behandelt in zijn mobiele rechtbank, geeft hij ook nog eens voorlichtingsvoorstellingen, want voorkomen is beter dan een rechtszaak!  In volle vaart vertelt hij over een aantal spraakmakende zaken, waarbij hij zijn grootste skill tentoonstelt: Recht spreken voordat de zandloper leeg is… Maar heeft zijn snelheid ook consequenties? Een komische tragedie in de rechtszaal, over keuzes maken en eerlijk zijn naar jezelf

Trailer

Trailer2

 

1+1 = 2 – Kruis & Mol

(muzikale meespeelvoorstelling, doelgroep 4 – 8 jaar)

Meneer Kruis en meneer Mol gaan naar school! Ze leren de letters van het alfabet, de kleuren van de regenboog, de dagen van de week en tellen, van één tot honderd. Hoe gedraag je je op school (‘na het plassen handen wassen’) en hoe kun je goed samenwerken? Meneer Kruis tekent een rode boom en een blauw huis en dat is Kunst. Meneer Mol is bang voor water bij  de zwemles. Samen zingen ze het schoollied van hun nieuwe school en een nieuw verjaardagslied voor de jarige Job. Afval moet in de afvalbak en voor een kleine tijger hoef je niet bang te zijn……….
Piet en het broertje van de Maan – Teatro Munganga

(theater, doelgroep: 4-9 jaar)

In de theaterbus van Teatro Munganga, de zgn. Busganga, presenteren wij ‘Piet en het broertje van de maan’;  een onvergetelijke reis naar een wereld vol verwondering en poëzie. Teatro Munganga verbeeldt het verhaal van Piet met poppen en muziek in de zeer speciale ambiance van Busganga-bus.

Lees meer

 

De Liedjesatlas, deel 2 – Peer & Stefan

(4-8  muziektheater)

In deel 2 van De Liedjesatlas, reizen Peer en Stefan verder en zingen de leukste traditionals van de landen die ze aandoen. Ras-entertainer Peer de Graaf en topgitarist Stefan Blankestijn laten kinderen horen en ervaren wat hun leeftijdgenoten in andere landen leuk vinden en met wat voor muziek zij daar groot worden.  De Liedjesatlas is een interactieve en levendige muziekvoorstelling met door Koos Meinderts vertaalde liedjes.
MIDDAGPROGRAMMA


Het avontuur van Luc – Duo Solo Danse Diagn'Art

(dans, doelgroep: 6-10 jaar)

Afrikaanse sprookjes komen tot leven in deze nieuwe dansvoorstelling van de Senegalese dansmaker Alioune Diagne.  

De grappige en slimme Luc de Haas gaat op avontuur. Onderweg ontmoet hij dieren zoals Bouki de Hyena en Anansi de Spin. Deze vrolijke en dynamische voorstelling, gedanst door twee dansers uit Senegal, vermengt hip-hop, breakdance, moderne en Afrikaanse dans in een bijzonder duet!!!

Trailer

 

Baasjes – Mejuffrouw Leeft  

(4-8, theater in de klas)

Heb jij dat ook? Een oprechte wens, een allergrootste droom? En ken je dat geweldige gevoel van dat je er zó dichtbij bent, dat je het bijna niet kan geloven dat je wens op het punt staat in vervulling te gaan! Leuk is dat hè?! Echt FAN-TAS-TISCH, totdat er iemand langskomt die daar heel anders over denkt. Iemand met allemaal regels en argumenten die jouw plannetje komt dwarsbomen. En die dan ook nog eens de baas gaat spelen….

BAASJES is een interactieve voorstellingsles die plaatsvindt in het klaslokaal.
Assepoes – Lonneke van Leth Producties

(7-12 dansklassieker)

Assepoes noemen ze haar altijd lacherig…... omdat ze van haar stiefmoeder en stiefzusjes altijd de rotklusjes moet opknappen. Zij hebben van alles het nieuwste van het nieuwste en Assepoes krijgt alleen de afdankertjes. Op een dag geeft de buurjongen, Prins Vollebeurs, een groot feest. Ieder meisje uit de buurt wil graag verkering met hem. Assepoester wil ook naar het feest, maar van haar stiefmoeder moet ze de badkamer schoonmaken. Haar stiefzusjes mogen natuurlijk wel gaan. Verdrietig staart ze naar haar kledingkast vol afdankertjes. Maar dan gebeurt er iets bijzonders..

Trailer

ARTIKEL

 

Branie en Bekkens –  Twitching Eye Trio

(6-12 percussie en slagwerk)

Sinds 2008 speelt Twitching eye Trio muziekvoorstellingen voor alle leeftijden. Na een jarenlange samenwerking met Oorkaan en meer dan 200 jeugdconcerten te hebben gespeeld bieden zij nu een nieuwe serie jeugdconcerten aan voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bij dit concert, Bekkens en Branie, gebruiken de jongens allerlei percussie instrumenten, van pindakaaspotjes en reuzencajons tot marimba, drumstel, Afrikaanse trommels en nog veel meer.

Ze hebben alle muziek zelf geschreven en hebben heel veel zin dit aan jullie te laten horen! Het concert zit vol met contrasten, snelle en langzame muziek en ook de kans om lekker mee te spelen.

 Trailer