Schrijf u nu in voor de etalage dagen! En onze nieuwe gids is uit!

MASH-UP!: Een live band met een interactieve show op school?


Met trots stellen wij  in deze nieuwsbrief de nieuwe voorstelling Mash-Up! aan u voorstellen. De afgelopen periode hebben we samen met de band ongelooflijk hard gewerkt om een goed product voor de leerlingen te maken.

Doel is om de leerlingen te raken. Hun mee te nemen in de hedendaagse popmuziek en ze te inspireren hoe leuk het is om zelf muziek te maken. Na een een aantal brainstormsessies is het idee ontstaan om de leerlingen te betrekken bij het maken van een popsong. Waar bestaat een popsong uit? Welke bekende volgorde van akkoorden wordt vaak gebruikt, en wat voor stijl, tempo en tekst is er nodig om een popnummer sterk te maken. Zo laat Mash-UP! songs horen in veel verschillende stijlen zoals rap, hiphop, EDM, of metal. En wat gebeurt er wanneer je een nummer speelt in een totaal andere genre, ritme of toonsoort?


Deze vragen, geïnspireerd op de methode Intro, hebben we in een leuke interactieve voorstelling gegoten. Geen workshopvorm maar een echte voorstelling waarin veel muziek wordt gemaakt.
Aan de hand van een eigen geschreven popnummer door de pianist van de band, maken we tijdens de voorstelling samen met de leerlingen hun eigen nummer.
De inbreng van de leerlingen en hun enthousiasme heeft tijdens onze try-out voor leuke en verschillende nummers gezorgd. Het werd echt hun eigen popsong.
Dat vraagt veel improvisatievermogen van de band. Daarom werken we met een groep professionele muzikanten.

Naast de educatieve voorstellingen spelen wij in orkesten van musicals en concerten zoals Anastasia, Mamma Mia, Billy Joël Experience en is onze zangeres Lynn vaste zangeres bij Kenny B.
De drijfveer van onze band is het delen van onze kennis en passie voor muziek met de leerlingen. ‘s Avonds spelen we in het theater en de volgende ochtend mogen we dit delen met een school ergens in het land.

We hebben gemerkt dat leerlingen na ons optreden geïnspireerd raakten door de band en zelf muziek zijn gaan maken. Daar doen we het natuurlijk voor. Het is ons doel dit met enthousiasme over te brengen op de leerlingen.
Leerlingen kunnen vragen stellen aan de bandleden en wanneer ze dat willen met ons op de foto.

Naast Mash-UP! heeft de band ook een voorstelling voor PO. Deze voorstelling heet de Later als je Groot Band en is ook via Uit de Kunst te boeken.

 

Links

Facebook:
https://www.facebook.com/Mashupnl/?modal=admin_todo_tour

Instagram:
https://www.instagram.com/mashupnl/

Website:
www.mash-up.live

https://www.iudk.nl/product/781975/mash-up


 Reacties op social media:
 
“Dank Mash-UP! Jullie hebben mij geinspireerd, zouden jullie willen luisteren naar mijn eigen nummer!”
“Feest met Mash-UP! Wat een fantastische band!”
“Het is een Feest als Mash-UP! is geweest, Professionele muzikanten met een uitstekende voorstelling voor scholieren.”

 

Zie voor De Later als je Groot Band (zie www.iudk.nl) ook de meldingen bij Meer Muziek in de Klas.

https://www.facebook.com/pg/meermuziekindeklas/videos/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/meermuziekindeklas/videos/2635331470031707/