Schrijf u nu in voor de etalage dagen! En onze nieuwe gids is uit!

'Gewoon ik' winnaar Niekie van den Berg prijs

Op de Etalagedag VO op 28 januari jl. is de Niekie van den Bergprijs uitgereikt aan Lotte Middendorp en Noah Blindenburg van TG Proest voor hun gelauwerde voorstelling ‘Gewoon, ik’.

De Niekie van den Berg-prijs is een in 2019 gestart initiatief van Impresariaat Uit de Kunst (IUDK) en is een stimuleringsprijs voor onafhankelijke, niet-gesubsidieerde makers. Aan de prijs is een bedrag verbonden van EUR 1500, te investeren in een volgende theaterproductie. De jury, bestond voor deze tweede editie uit Lonneke van Leth (prijswinnaar 2019) Arda van der Steen (voormalig impresario) en Anne Keuper (onafhankelijk extern jury lid, uit het onderwijs).

 

Het jury-rapport over ‘Gewoon, ik’:

 

Gewoon, ik gaat over verwachtingen. Verwachtingen over mooi zijn, stoer zijn, weten wie je bent. Verwachtingen van je moeder, je vrienden maar ook van je zelf.  Hoe ga je als puber met al die verwachtingen om?”

 

“Het is een intieme voorstelling, speels en serieus te gelijk. Het persoonlijke wisselt af met videobeelden: mensen die op straat lopen, krijgen vragen over sociaal wenselijk gedrag.”

 

“Lotte die de puber speelt, vertelt op een eerlijke manier haar twijfels, heel dichtbij.  Hierdoor roept ze een aandachtige sfeer op bij  leerlingen, zowel de jongens als de meisjes. Noah speelt de kritische stem, ondervraagt Lotte én coacht haar:  rechtop staan, lachen, doe je haar goed, niet zo sip. “

 

“Er zit humor in de voorstelling en het gaat over identiteit. Wat kan je als jury nog meer wensen??? “

 

Over Niekie van den Berg.

Theatermaakster Niekie van den Berg (1986 - 2016) maakte onder de vlag van BergProducties en Opslag voor Cacao vele jeugdvoorstellingen. Niekie kwam in 2016 plotseling te overlijden. Ze werd 48 jaar. Door haar naam aan deze prijs te verbinden willen IUDK de herinnering aan Niekie en haar gedachtengoed levend houden. Hopelijk blijft ze een voorbeeld en stimulans voor anderen bij het maken van theater zoals zij dat deed: onafhankelijk, gepassioneerd,  geëngageerd en vernieuwend.

 

Meer informatie over Gewoon, ik en ons nieuwe aanbod: zie hieronder onze digitale gids.

 

IUDKGIDS 2020 2021 Defklein Pag
PDF – 4,0 MB

«   »