top of page
Zoeken

Etalagedagen 2023DIS ORDER

Op 4 april jl. hebben wij een presentatie getoond van Dis Order van Cat Smits Company, een voorstelling over eetstoornissen. Met gebruik van prachtige levensechte poppen.

Cat opende haar presentatie met:

“Dis Order gaat over mij. 10 jaar van mijn leven, mijn puberteit en jongvolwassen leven, zijn gedefinieerd door een eetstoornis. Dag in dag uit besteedde ik uren aan eten en niet eten, aan calorieën tellen, trappen op en af lopen, stiekem kotsen, buikpijn en hongergevoel koesteren en aan overdosissen laxeermiddelen slikken. Op mijn 24ste kreeg ik de diagnose Anorexia Nervosa Purgeer. Tot die tijd had ik (dacht ik) weten te functioneren en tegelijkertijd mijn eetstoornis in stand gehouden.”

Dis Order gaat spelen in theaters en scholen met theatervoorzieningen aan huis. Ook benaderen wij scholen in speellocaties van de vrije (avond)voorstellingen van Dis Order, om hier overdag een schoolvoorstellingen aan te koppelen.

Een must-see voorstelling, deze voorstelling met een diepe noodzaak: het aantal eetstoornispatiënten tijdens de covid-pandemie is bij meisjes én jongens ernstig toegenomen.

Interesse in deze prachtige en indringende voorstelling? Laat het ons weten!

Comments


bottom of page