top of page
Zoeken

Niekie van den Bergprijs 2023Een gezamenlijk IUDK - STT-produkties initiatief

Theatermaakster Niekie van den Berg (1968 - 2016) maakte met passie voor het vak vele jeugdtheatervoorstellingen; onderscheidend en met een enorme betrokkenheid naar haar doelgroep. Zij was een vakkundige en bevlogen theatermaker-ondernemer en slaagde erin om steeds weer verrassende voorstellingen te produceren. In 2016 kwam zij plotseling te overlijden. Met de naar haar genoemde prijs houden we de herinnering aan Niekie en haar gedachtengoed levend. Zodat zij een voorbeeld en stimulans voor anderen kan zijn bij het maken van theater zoals zij dat deed: onafhankelijk, gepassioneerd, geëngageerd en vernieuwend.

De eerdere prijswinnaars zijn Een Romeo en Julia (2019) van Lonneke van Leth en Gewoon, ik (2020) van TG Proest, Na drie prijsloze coronajaren - is de Niekie van den Bergprijs terug met de volgende nominaties voor de 2023:


1. De Wraak van Lorre door Het Epos Ensemble

2. ‘t Is stil aan de Overkant door TG STOOK

3. Het Prinsensprookje, het hele verhaal door Dear T.

4. Onder water is het stil door Jong Hart Producties

De prijsuitreiking vindt plaats op 4 juni 2023 om 13.00 uur tijdens het Zomerfestival, op Kanaal30, Utrecht. Aansluitend zal de winnende voorstelling spelen voor genodigden én andere belangstellenden.

Comments


bottom of page