top of page
Zoeken

Pak uit dat PRESENTje, en schrijf je in!

Er wordt volop ingeschreven op PRESENT! op 19 september a.s. in Theater aan de Slinger, te Houten. Nog 3 weken te gaan en dan start de ontmoetings- en inspiratie- en belevinsdag door IUDK en Kleinkunstig. Schijf je nu in op de route van jouw voorkeur, voordat deze vol is.


Ontmoeten & Beleven, Meedoen & Meemaken

Ben jij gepassioneerd over kunsteducatie en wil je deel uitmaken van een baanbrekend evenement dat de brug slaat tussen kunstenaars, cultuurcoördinatoren en kennispartners als LKCA en CJP? Dan is Present op dinsdag 19 september 2023 het evenement waar jij bij moet zijn!

Deze bijeenkomst is dé gelegenheid om belangrijke onderwerpen binnen kunsteducatie in het voortgezet onderwijs aan te kaarten. Via kritische gesprekken en uitwisseling van ideeën wil Present kunsteducatie naar een hoger niveau tillen. Samen de mogelijkheden en uitdagingen in het veld verkennen en streven naar vernieuwing en verbetering.

Drie boeiende thema’s wachten op jouw ontdekking tijdens Present. Als deelnemer krijg je de vrijheid om jouw eigen route uit te stippelen. Kies uit een meeslepende voorstelling, een workshop die je creativiteit aanwakkert, en een boeiend themagesprek dat ertoe doet.

(LEES VERDER)

Impresariaat Uit De Kunst (IUDK) & Kleinkunstig: een gouden greep!

Als spin in het web staan wij met Kleinkunstig en IUDK tussen kunstenaars, cultuurcoördinatoren van scholen door heel Nederland en kennispartners zoals LKCA en CJP. De wens om een bijeenkomst te organiseren waarin we met diverse relevante gesprekspartners actuele thema’s binnen kunsteducatie (voortgezet onderwijs) zouden aankaarten, stond al lange tijd hoog op de verlanglijst.

Een combinatie tussen inspiratie en interactie, dat is wat wij wilden! Met kritische gesprekken over onderwerpen die er écht toe doen binnen kunsteducatie in het voortgezet onderwijs. Zo ontstond het idee voor drie thema’s; routes waar deelnemers uit kunnen kiezen en die als een rode draad door de dag de deelnemer zou leiden tussen een voorstelling, een workshop naar keuze en een themagespreksronde.

Welke route spreekt jou aan?

Route Diversiteit Van LHBTIQ+ tot cultuur, van praktijkonderwijs tot promotor, wat kan kunsteducatie betekenen rondom diversiteit?

Route Oud versus Nieuw Van baby tot bejaard, van neo-classicisme tot NFT. Vernieuwing en innovatie versus ambacht en gevestigde orde. Wat betekent oud en nieuw binnen kunsteducatie?

Route Online Veelbesproken maar nog niet over uitgepraat: de invloed van social media en ons overige online bestaan in onderwijs. Wat kan kunsteducatie daarmee?

Programma

Tussen 10.00 en 16.00 neem je deel aan drie rondes van 60 minuten:

1 x De Etalage: een mooie voorstelling van IUDK 1 x De Maakplaats: kies één van de drie workshops van Kleinkunstig 1 x De Blikopener: een themagesprek tussen docenten, artiesten, kunstenaars, decanen en kennispartners van de kunsteducatiesector. Geleid door Sarah Evers. Met o.a. Ronald Kox van LKCA, Jennet Sintenie van CJP en cabaretier/workshopdocent Tom Lash in het panel.

Wil jij meer weten over de workshops en voorstellingen? Dat lees je hier.

Tussendoor is er ruimte voor een lekkere lunch en aansluitend een gezellige borrel. Meer lezen over welke voorstellingen, workshops en panelleden er zijn? Dat lees je op de Blikopener present.

Waar en Wanneer?

Dinsdag 19 september tussen 10.00 en 16.00 Houten, Theater Aan de Slinger

Gelegen naast station Houten, dus ideaal bereikbaar met Openbaar Vervoer.

bottom of page