top of page
Zoeken

PRESENT V.O.dag


Present inspiratiedag

De Interactie- en inspiratiedag voor kunsteducatie


Ontmoeten & Beleven, Meedoen & Meemaken

Wij als IUDK werken samen met de workshoporganisatie KLEINKUNSTIG in het organiseren van een inspiratie-, beleef- en doe-dag: PRESENT, en wel op dinsdag 19 september 2023, van 10.00-16.00 uur. Locatie: Theater aan de Slinger in Houten.

Een combinatie tussen inspiratie en interactie, dat is wat wij willen bieden! Met kritische gesprekken over onderwerpen die er écht toe doen binnen kunsteducatie. Niet in theorie, maar op een concrete manier, zoals de thema’s op scholen spelen.

We werken op die dag drie thema’s uit. Via 3 routes, die als een rode draad door de dag de deelnemers leiden tussen een voorstelling, een workshop naar keuze en een themagespreksronde.

De routes naar keuze:

Route Diversiteit Van LHBTIQ+ tot cultuur, van praktijkonderwijs tot promotor, wat kan kunsteducatie betekenen rondom diversiteit?


Route Oud versus Nieuw Van baby tot bejaard, van neo-classicisme tot NFT. Vernieuwing en innovatie versus ambacht en gevestigde orde. Wat betekent oud en nieuw binnen kunsteducatie?

Route Online Veelbesproken maar nog niet over uitgepraat: de invloed van social media en ons overige online bestaan in onderwijs. Wat kan kunsteducatie daarmee?

Programma

Tussen 10.00 en 16.00 neem je deel aan drie rondes van 60 minuten:

1 x De Etalage: een mooie voorstelling van IUDK 1 x De Maakplaats: kies één van de drie workshops van Kleinkunstig 1 x De Blikopener: een themagesprek tussen docenten, artiesten, kunstenaars, decanen en kennispartners van de kunsteducatiesector. Geleid door Sarah Evers.

Welke voorstellingen, workshops en panelleden er bijdragen aan jouw route wordt later bekendgemaakt. Hou je mail in de gaten!


Waar en Wanneer?

Dinsdag 19 september tussen 10.00 en 16.00 uur Houten, Theater Aan de Slinger

Gelegen naast station Houten, dus ideaal bereikbaar met Openbaar Vervoer.


Present? Meld je aan!

Tot 1 juni kan je je aanmelden als Early Bird. Als early bird ben je verzekerd van jouw plekje in de door jou gewenste route. Ook maak je kans op één van de twee mooie Presentjes: * Ofwel een gesprek in de klas met een artiest van IUDK * Ofwel een workshop van Kleinkunstig van 90 minuten. Dus meld je direct aan voor deze mooie dag!


Wij zijn PRESENT op deze dag! Jij ook?


bottom of page