top of page
Zoeken

PRESENT V.O.dag

Present: de Interactie- en inspiratiedag voor kunsteducatie


Ontmoeten & Beleven, Meedoen & Meemaken

Wij als IUDK werken samen met de workshoporganisatie KLEINKUNSTIG in het organiseren van een inspiratie-, beleef- en doe-dag: PRESENT, en wel op dinsdag 19 september 2023, van 10.00-16.00 uur. Locatie: Theater aan de Slinger in Houten.

We werken op die dag drie thema’s uit. Via 3 routes, die als een rode draad door de dag de deelnemers leiden tussen een voorstelling, een workshop naar keuze en een themagespreksronde.


Het programma is bekend!

Hoe werkt het?

Jij als deelnemer kiest uit één van de drie Routes (thema’s). Binnen deze Route volgt je drie rondes van 60 minuten:

1 x De Etalage: bekijk een prachtige voorstelling van IUDK.

1 x De Maakplaats: kies een van de drie gave workshops van Kleinkunstig 1 x De Blikopener: doe mee aan een kritisch themagesprek

Zie onderstaande Routes met het specifieke programma per route en maak jouw keuze!


Route Diversiteit

Van LHBTIQ+ tot cultuur, van praktijkonderwijs tot promotor, wat kan kunsteducatie betekenen rondom diversiteit? De Etalage: Stil aan de overkant van STOOK . Een dynamische voorstelling over de worsteling met seksualiteit en een verhaal over vriendschap.

De Blikopener: themagesprek over Diversiteit met in het panel Ronald Kox van LKCA, workshopdocent en cabaretier Tom Lash; een theatermaker en cultuurcoördinator van een school.


Route Oud versus Nieuw

Van baby tot bejaard, van neo-classicisme tot NFT. Vernieuwing en innovatie versus ambacht en gevestigde orde. Wat betekent oud en nieuw binnen kunsteducatie?

De Etalage: Willem Junior van Stent Producties. Een educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling over dingen waar we veel van gehoord hebben maar eigenlijk niet zo veel van weten.


De Blikopener: Themagesprek over Oud versus Nieuw met in het panel Ronald Kox van LKCA, cabaretier en workshopdocent Tom Lash; een theatermaker en cultuurcoördinator van een school.


Route Online

Veelbesproken maar nog niet over uitgepraat: de invloed van social media en ons overige online bestaan in onderwijs. Wat kan kunsteducatie daarmee?


De Etalage: Is dit echt?! van Lonneke van Leth. Een dansvoorstelling over een generatie jongeren die opgroeit in een wereld waarin social media een grote rol speelt.

De Maakplaats: Superimpose Fotografie of Tiktok Choreografie of NFT-kunst De Blikopener: Themagesprek over social media en ons online bestaan met in het panel Ronald Kox van LKCA, workshopdocent en cabaretier Tom Lash; een theatermaker en cultuurcoördinator van een school.


Ben jij ook Present? Vanaf heden kun je je voor een route aanmelden! Meld je aan!
תגובות


bottom of page