top of page

Assepoes

Lonneke van Leth Dans

Een modern sprookje dat laat zien dat je voor jezelf moet opkomen en moet blijven dromen.

Pers/reacties
Assepoes

Een dansvoorstelling in de serie "klassiekers voor de jeugd". Een bewerkt sprookje dat laat zien dat je voor jezelf moet opkomen en niemand jouw dromen kan afpakken. Voor degene die doorzet en hoop houdt staat er iets moois te wachten.

'Assepoes' noemen ze haar. Marieke wordt vaak gepest door haar stiefmoeder en stiefzusjes omdat ze hun oude vieze kleding moet dragen. De nieuwe buurjongen heeft alles: speelgoed, kleding, een grote kamer, maar geen vrienden. Iedereen wil altijd bij hem spelen voor zijn spullen, maar niet voor hem. Om kennis te maken met de buurt geeft hij een groot feest. Verdrietig staart Marieke naar haar kledingkast waarin haar stiefzussen flinke schade hebben aangebracht. Ze heeft niets meer om aan te trekken…
Maar dan verschijnt modekoning Karl Lagerfeld...

Assepoes is ook beschikbaar in het Duits.

Wist u dat?
Lonneke van Leth Dans ook vele workshops beschikbaar heeft? Onze actieve workshops laten leerlingen dans zelf ervaren en vragen om creativiteit! Bij al onze voorstellingen is er een passende workshop beschikbaar.
Lonneke van Leth Dans ook een les Danser in de Klas kan geven op jouw school? Eén van de dansers komt vertellen wat het betekent om danser te zijn en hoe dans zich heeft ontwikkeld. De les kan ook gebruikt worden als voor- of nagesprek bij een geboekte voorstelling!

Genre: dans, modern sprookje
Door: Lonneke van Leth Dans
Thema: pesten, zelfvertrouwen
Duur: 35 minuten
Opbouw: 120 minuten
Max. groepsgrootte (school/theater): 150/240
Geschikt voor: groep 3 t/m 6

bottom of page