top of page

Het verrotte leven van Floortje Bloem

Lonneke van Leth Dans

Een recht in het hart rakende dansbewerking van het gelijknamige boek van schrijfster Yvonne Keuls.

Het verrotte leven van Floortje Bloem

Een recht in het hart rakende dansbewerking van het gelijknamige boek van schrijfster Yvonne Keuls.

Een selectie van personages uit het oorspronkelijke boek staat in een populaire talkshow-setting lijnrecht tegenover elkaar. Zij voeren een discussie over hoe het zo fout heeft kunnen gaan in het leven van Floortje Bloem. De talkshowhost is vooral geïnteresseerd in sensationele emo-televisie, waardoor de personages (o.a. Kees Boot, Claire Bender en Roosmarijn Luyten) in een verharde en verzuurde blame game verzanden.

De neergang van Floortje wordt pijnlijk zichtbaar in de toenemende polarisatie en het tribalisme die het huidige publieke debat wereldwijd tekenen. Een danseres toont het innerlijk, de hoop, de kracht en de kwetsbaarheid van de jonge Floortje.
De verschillende acteurs en de talkshow verschijnen op beeld en zijn onderdeel van het decor. Samen met speciaal gecomponeerde muziek van Jacob ter Veldhuis vormt de voorstelling een multidisciplinair geheel. Het boek van Keuls won in januari 2020 de Peter van Straaten psychologie prijs!

Wist u dat?
Lonneke van Leth Dans ook vele workshops beschikbaar heeft? Onze actieve workshops laten leerlingen dans zelf ervaren en vragen om creativiteit! Bij al onze voorstellingen is er een passende workshop beschikbaar.
Lonneke van Leth Dans ook een les Danser in de Klas kan geven op jouw school? Eén van de dansers komt vertellen wat het betekent om danser te zijn en hoe dans zich heeft ontwikkeld. De les kan ook gebruikt worden als voor- of nagesprek bij een geboekte voorstelling!

Genre: dans
Door: Lonneke van Leth Dans
Thema: verslaving
Duur: 50 minuten
Opbouw: 120 minuten
Max. groepsgrootte (school/theater): 100/120
Geschikt voor: leerjaar 2 t/m 6

bottom of page