top of page

Jeroen Kramer speelt … Na de Storm

Jeroen Kramer

Na de storm

Pers/reacties
Site
Jeroen Kramer speelt … Na de Storm

Na zijn succesvolle samenwerking met Dieuwertje Blok (De Prins van Oranje), biedt Jeroen nu zijn nieuwe liedjesprogramma aan, en nu voor het Voortgezet Onderwijs.
Als ‘Jeroen de verslaggever’ bij het Sinterklaasjournaal bereikt Jeroen Kramer ieder najaar miljoenen kinderen. En voor veel van hun ouders was Jeroen ooit hun jeugdheld als presentator van het Klokhuis. Maar wie van hen weet eigenlijk dat Jeroen ook muziek maakt?
Jeroen treedt al jaren op als (Nederlandstalige) singer-songwriter en heeft al een heel wat repertoire op Spotify. Speciaal voor middelbare scholieren speelt hij een selectie uit zijn songs rond thema’s waar ook de jeugd zichzelf in herkent: liefde, seks, geld, dood, geluk, angst, het wereldnieuws, en simpelweg vrolijke onzin.

Gewapend met slechts een stem plus wat gitaren voert hij zijn publiek een volstrekt eigen universum binnen. Om iedere hoek wacht een nieuw mini-avontuur van drie minuten. Eenrichtingsverkeer is de voorstelling zeker niet – het publiek wordt regelmatig uitgenodigd om te reageren tijdens Jeroens amusante aankondigen. Het resultaat is een intrigerende mix van humor, ontroering en muzikaliteit. En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities.
Na het optreden worden twee exemplaren van Jeroens laatste album NA DE STORM achtergelaten, waarin de meeste songs van het optreden in terug te vinden zijn. NA DE STORM is niet alleen een album (songteksten plus QR-codes), het is tevens een boekwerk over songwriting. Waar en hoe ontstaat een tekst? En hoe zit dat met de melodie, de akkoorden en de instrumentatie? Lesmateriaal 2.0 dus!

bottom of page