top of page

Lied van boom

SOIL

Stel je eens voor, een cello is in wezen een boom die tot leven komt door snaren.

Pers/reacties
Site
Lied van boom

Wat als een boom tot leven komt door muziek? De bladeren ritselen zacht en de takken lijken te fluiten in de wind. Beschouw een cello als een boom die door zijn snaren spreekt. De diepe, houten klank van de cello heeft door de tijd heen harten beroerd. In het stuk "Lied van Boom" vertellen een cellist en een danser samen een magisch verhaal, geïnspireerd door het bos en de resonantie van de natuur.

Moderne interpretatie van klassieke muziek

Componisten als Benjamin Britten, Johannes Brahms en Kaija Saariaho hebben de cello centraal gesteld in enkele van hun meest ontroerende composities. "Lied van de Boom" combineert deze tijdloze muziek met vernieuwende klanken van bijvoorbeeld de Argentijnse gitarist Guillermo Celano. Na afloop krijgen kinderen de kans om zelf een cello te ervaren.

Aanbevelingen

Voor wie geïnteresseerd is in meer muziektheater, bekijk "Life of Matheo" voor een levendige weergave van Afrika, of geniet van "Boutje van de Rommelberg", een inventieve voorstelling over Boutje en zijn avonturen.

Over SOIL

SOIL staat voor uniek muziektheater, waarbij muziek samenvloeit met diverse kunstvormen. In samenwerking met een gevarieerd team van artiesten, van componisten tot acteurs, verkent SOIL nieuwe verhaalvertellingen. Deze integratie van kunsten laat muziek verhalen verrijken, beelden interpreteren en zelfs stilte een nieuwe betekenis geven.

Genre: muziek
Door: SOIL
Thema: natuur
Duur: 35 minuten (de voorstelling kan maximaal 20 minuten uitlopen i.v.m. nagesprek)
Opbouw: 120 minuten
Max. groepsgrootte (school/theater): 100/120
Geschikt voor: groep 1 t/m 3

bottom of page