top of page

Mijn Huis

Lonneke van Leth Dans

In dans en tekst worden kinderen meegenomen naar de wereld van een vluchteling en de betekenis van vrij zijn.

Mijn Huis

In deze 9+ voorstelling verbeeldt danser Riccardo Sbrighi het levensverhaal van vluchteling Ramez Kamel. Laat je meevoeren naar het huis van de oma van Ramez in Damascus, naar de gelukkige tijd die hij daar spendeerde met zijn familie en naar de verhalen die zijn oma hem altijd vertelde. Toen de oorlog in Syrië begon, koos Ramez ervoor om op zoek te gaan naar een veiliger bestaan. Na een lange reis vond hij dat voor hem en zijn gezin in Nederland.

Met deze danstheatervoorstelling laat Lonneke van Leth zien wat het betekent als je
moet vluchten en jouw huis achter moet laten. Danser Riccardo Sbrighi kruipt in de huid van Ramez. Hij laat kinderen door dans en tekst ervaren wat een thuis betekent: de plek waar jij je veilig voelt en mag zijn wie je bent.

Wist u dat?
Lonneke van Leth Dans ook vele workshops beschikbaar heeft? Onze actieve workshops laten leerlingen dans zelf ervaren en vragen om creativiteit! Bij al onze voorstellingen is er een passende workshop beschikbaar.
Lonneke van Leth Dans ook een les Danser in de Klas kan geven op jouw school? Eén van de dansers komt vertellen wat het betekent om danser te zijn en hoe dans zich heeft ontwikkeld. De les kan ook gebruikt worden als voor- of nagesprek bij een geboekte voorstelling!

Genre: dans en voordracht
Door: Lonneke van Leth Dans
Thema: vluchtelingen, oorlog
Duur: 45 minuten
Opbouw: 120 minuten
Max. groepsgrootte (school/theater): 120/150
Geschikt voor: groep 6 t/m 8 en klas 1 en 2

bottom of page