top of page

Op reis met Rembrandt en Vincent

Stent Producties

Reis mee met klasgenootjes Rembrandt en Vincent, die (in navolging van Willem Junior) via een magisch app op hun tablet door de tijd reizen en daar hun beroemde naamgenoten tegenkomen.

Pers/reacties
Site
Op reis met Rembrandt en Vincent

Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Die van De Nachtwacht en De Zonnebloemen, toch? Wat zou er gebeuren als deze twee grootheden uit de Nederlandse kunstgeschiedenis elkaar per ongeluk zouden ontmoeten? Twee totaal verschillende schilders. Twee totaal verschillende karakters. Maar allebei meesters in hun vak. Hoe heeft de één de ander geïnspireerd? Zouden ze jaloers zijn op elkaar? Of zouden ze juist wat van elkaar kunnen leren? Allebei waren ze als schilder hun tijd ver vooruit.
Als rebellen hielden ze vast aan hun manier van schilderen, hun visie. De één vocht tegen de gevestigde orde en de ander vooral tegen zijn innerlijke demonen.
Reis mee met klasgenootjes Rembrandt en Vincent, die (in navolging van Willem Junior) via een magisch app op hun tablet door de tijd reizen en daar hun beroemde naamgenoten tegenkomen. En steek ondertussen ook nog eens wat op over de turbulente levens van twee van de grootste kunstenaars die ons land ooit heeft voortgebracht.

Leeftijd 12-14 jaar| Publiek (school/theater) 100/250
Duur 50 minuten | Opbouw 90 minuten | Thema Nederlandse Canon/Rembrandt en Van Gogh | Speelperiode januari tot augustus 2024

bottom of page