top of page

Sapiens

Lonneke van Leth Dans

Mens en machine, mens en relaties, mens en bestaan.
In dit drieluik zetten vier dansers de mens centraal.

Site
Sapiens

Mens en machine, mens en relaties, mens en bestaan.
In dit drieluik zetten vier dansers de mens centraal. In CORE belichten zij de mens in relatie tot de machine. In de bijzondere voorstelling DE DOOD EN HET MEISJE worden de mens en haar relaties belicht. De gelijknamige compositie van Franz Schubert gecombineerd met scènes en teksten als uit een “Film Noir”, trakteert het gezelschap op energiek partnerwerk tegenover ingetogen duet. In het LAATSTE OORDEEL ligt de mens en haar bestaan langs de meetlat. Met intense muziek van Jocelyn Pook bespiegelen dansers de mensheid, het succes en falen.

Wist u dat?
Lonneke van Leth Dans ook vele workshops beschikbaar heeft?Onze actieve workshops laten leerlingen dans zelf ervaren en vragen om creativiteit! Bij al onze voorstellingen is er een passende workshop beschikbaar.
Lonneke van Leth Dans ook een les Danser in de Klas kan geven op jouw school? Eén van de dansers komt vertellen wat het betekent om danser te zijn en hoe dans zich heeft ontwikkeld. De les kan ook gebruikt worden als voor- of nagesprek bij een geboekte voorstelling!

Leeftijd: 15+
Thema: De mens
Duur: 45 min.
Publiek (school/theater): 240/240
Opbouwtijd: 120 min
Aantal voorstellingen/dag: 2
Kerndoelen: 3,4,43,50
Speelvlak: 8 x 5 x 3 (BxDXH)

bottom of page