top of page

De Goudboom

Michelle Sweegers en Sam Eggenhuizen

Met zang, spel en de magische live klanken van twee harpen leren de leerlingen in deze voorstelling meer over de natuur.

Pers/reacties
Site
De Goudboom

In "De Goudboom" volgen we Giel, die op zijn verjaardag te maken krijgt met een reeks teleurstellingen: geen taart, geen cadeaus, een vermiste moeder, en een vader die hem verbiedt het mysterieuze bos in te gaan. Giel overweegt of zijn moeder misschien in het bos is. Tijdens de voorstelling, die verrijkt wordt met zang, acteerwerk en de betoverende live geluiden van twee harpen, verdiepen leerlingen zich in de natuur.

Fantasierijk met spannende opdrachten

Vastberaden gaat Giel op onderzoek uit in het bos om zijn moeder te vinden, vergezeld door zijn zusje Tulp en haar harpen, die muzikaal het avontuur kleuren. Hun zoektocht transformeert in een fantasievolle expeditie vol spannende missies en een gouden boom.

Tips

Grote Broer biedt een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan dans-, muziek- en theatervoorstellingen. Voor meer voorstellingen geschikt voor jonge leerlingen, bekijk ook "Olifantje in het bos" van het Epos Ensemble of "Woordenwervel" van Lonneke van Leth Dans.

Over Michelle & Sam

Zanger Sam Eggenhuizen en harpiste Michelle Sweegers, beide afgestudeerd aan klassieke conservatoria, hebben na hun studie succes geboekt in diverse (internationale) competities, inclusief nationale tv-optredens, en meerdere prijzen gewonnen. Ze hebben "De Goudboom", oorspronkelijk een kinderboek door Michelle geschreven, omgezet in een muziektheatervoorstelling.

Genre: muziektheater
Door: Michelle Sweegers en Sam Eggenhuizen
Thema: natuur, zelfvertrouwen
Duur: 45 minuten
Opbouw: 90 minuten
Max. groepsgrootte (school/theater): 90/120
Geschikt voor: groep 1 t/m 4

bottom of page