Zien, horen, beleven en genieten...

Wat is Impresariaat Uit de Kunst?
Impresariaat Uit de Kunst (IUDK) is het grootste gespecialiseerde
impresariaat in (educatieve) voorstellingen op school en in theaters. Wij
selecteren muziek-, dans- en theatervoorstellingen, al dan niet in combinaties
met workshops, op thema, doelgroep, schooltype en leeftijdsgroepen en
bovenal op KWALITEIT  en GESCHIKTHEID

 

Wat doet Impresariaat Uit de Kunst?
IUDK opereert jaarlijks met een 2.000 tal voorstellingen door heel Nederland en hanteert vaste all-in prijzen, ongeacht het landsdeel waar de voorstelling wordt gegeven. IUDK bedient een doelgroep van kinderen en jongeren van 4 – 18 jaar en heeft hiertoe een 40-tal gespecialiseerde artiesten/gezelschappen, die een passie hebben om voor deze doelgroep op te treden.

 

Hoe werkt Impresariaat Uit de Kunst?
IUDK bemiddelt in voorstellingen en projecten (voorstellingen en workshops) in een kunsteducatie omgeving (school, theater, museum etc), en is matchmaker tussen aanbieder (artiest en gezelschap) en afnemer (school, bemiddelaar, gemeente, Provinciale Instelling). Jaarlijks organiseert IUDK in de maand januari de Etalagedagen. Twee dagen presenteert IUDK een prachtig aanbod aan nieuwe voorstellingen, met een dag voor PO-voorstellingen en dag voor VO-voorstellingen. Tevens brengt IUDK een seizoens-brochure uit (kosteloos aan te vragen via info@iudk.nl), en verstuurd maandelijks een nieuwsbrief.

 

Wie wil bij Impresariaat Uit De Kunst?
Artiesten/gezelschappen die zoeken naar een zakelijke bemiddelaar in het kunsteducatieveveld, melden zich bij IUDK aan middels een uitnodiging voor een voorstelling. Voorkeur verdient het om een korte registratie (repetitie/try out) te sturen. Op basis daarvan wordt gekeken of de voorstelling past in het aanbod, aanvullende is ten opzichte van de overige voorstellingen en projecten en hoe de samenwerking invulling kan worden gegeven.

 

Wie zijn partners van Impresariaat Uit de Kunst?
Sinds de invoering van de Cultuurkaart, hoort IUDK bij de grootste Cultuurkaart-
acceptanten en daarmee in nauw contact met het CJP. Daarnaast is IUDK lid van de brancheorganisatie Kunstconnectie en maakt het deel van het VJN, de Vereniging van Jeugdimpresariaten Nederland.

 

Medewerkers

Jeroen Jesse – directeur (artistiek & zakelijk)

Lidia Bua – boeking & planning

Jan Visscher – administratie