Schrijf u nu in voor de etalage dagen! En onze nieuwe gids is uit!

Zien, horen, beleven en genieten...

Wat is Impresariaat Uit de Kunst?

Stichting Impresariaat Uit de Kunst (IUDK) is het grootste gespecialiseerde impresariaat in schoolvoorstellingen. Wij selecteren de muziek-, dans- en theatervoorstellingen, op thema, doelgroep, schooltype en leeftijdsgroepen, maar bovenal op kwaliteit en geschiktheid.

 

Wat doet Impresariaat Uit de Kunst?

IUDK bedient scholen in het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs. De bij IUDK aangesloten artiesten en gezelschappen hebben een passie  om voor de doelgroepen ‘kinderen’ en ‘jongeren’ op te treden.

IUDK staat met de voorstellingen in heel Nederland en hanteert vaste all-in prijzen. IUDK is Cultuurkaart-acceptant en volgt de Fair Practice Code.

 

Hoe werkt Impresariaat Uit de Kunst?
IUDK bemiddelt in voorstellingen en projecten (voorstellingen en workshops) in een kunsteducatie omgeving (school, theater, museum etc), en is matchmaker tussen aanbieder (artiest en gezelschap) en afnemer (school, bemiddelaar, gemeente, Provinciale Instelling). Jaarlijks organiseert IUDK in de maand januari de Etalagedagen. Twee dagen presenteert IUDK een prachtig aanbod aan nieuwe voorstellingen, met een dag voor PO-voorstellingen en dag voor VO-voorstellingen. Tevens brengt IUDK een seizoens-brochure uit (kosteloos aan te vragen via info@iudk.nl), en verstuurd maandelijks een nieuwsbrief.

 

Wie wil bij Impresariaat Uit De Kunst?
Artiesten/gezelschappen die zoeken naar een zakelijke bemiddelaar in het kunsteducatieveveld, melden zich bij IUDK aan middels een uitnodiging voor een voorstelling. Voorkeur verdient het om een korte registratie (repetitie/try out) te sturen. Op basis daarvan wordt gekeken of de voorstelling past in het aanbod, aanvullende is ten opzichte van de overige voorstellingen en projecten en hoe de samenwerking invulling kan worden gegeven.

 

Wie zijn partners van Impresariaat Uit de Kunst?
Sinds de invoering van de Cultuurkaart, hoort IUDK bij de grootste Cultuurkaart-
acceptanten en daarmee in nauw contact met het CJP. Daarnaast is IUDK lid van de brancheorganisatie Kunstconnectie en maakt het deel van het VJN, de Vereniging van Jeugdimpresariaten Nederland.

 

Medewerkers

Jeroen Jesse – directeur (artistiek & zakelijk)

Lidia Bua – boeking & planning

Jan Visscher – administratie

 

Leveringsvoorwaarden

Hier treft u onze leveringsvoorwaarden aan, klik hieronder voor de voorwaarden ‘afnemer’ en voor de voorwaarden ‘artiest’.

 

Algemene Voorwaarden Opdrachtovereenkomsten Impresariaat Uit De Kunst Artiest
PDF – 101,3 KB 328 downloads
Algemene Voorwaarden Schoolvoorstellingen Afnemers
PDF – 70,4 KB 311 downloads
Jeroen Jesse – directeur (artistiek & zakelijk)