top of page

De Grote Olympische Spelshow

Lonneke van Leth dans

Een sportieve dansvoorstelling waarin leerlingen veel te weten komen over de geschiedenis van de Olympische Spelen.

Pers/reacties
Site
De Grote Olympische Spelshow

"De Grote Olympische Spelshow", gepresenteerd door Lonneke van Leth Dans, is een unieke dansvoorstelling die de opwinding en het plezier van de Olympische Spelen tot leven brengt voor leerlingen. Deze voorstelling combineert dans met sport door middel van spannende dance battles die verschillende Olympische sporten vertegenwoordigen.

Strijd om de gouden medaille

De show is niet alleen vermakelijk, maar ook educatief, met feiten, weetjes en vragen over memorabele momenten uit de geschiedenis van de Olympische Spelen. Een belangrijk aspect van de voorstelling is het thema gezonde voeding, waarbij vier dansers concurreren om de gouden medaille. Interactie met het publiek is een sleutelelement; leerlingen worden betrokken als hulplijn, een concept dat bekend is van andere grote spelshows.

Tips

Voor scholen die geïnteresseerd zijn in meer dansvoorstellingen met een educatief element, biedt Kleinkunstig een divers aanbod. Voorstellingen zoals "Raps ’n Taps" van Maple Swank en "I am REDO" worden aanbevolen voor hun unieke combinatie van dans en verhaal.

Over Lonneke van Leth Dans

Dit dansgezelschap, gevestigd in Den Haag, richt zich op het jeugdpubliek met voorstellingen die dans, verbeelding en betekenis samenbrengen. Lonneke van Leth Dans biedt niet alleen boeiende voorstellingen maar ook actieve dansworkshops op scholen, waarmee leerlingen de mogelijkheid krijgen om zelf de expressieve en creatieve kracht van dans te ervaren. Het initiatief "Danser in de Klas" biedt een persoonlijk perspectief op de danswereld en de evolutie van dans.

Genre: dans
Door: Lonneke van Leth Dans
Thema: sport, gezond eten
Duur: 45 minuten
Opbouw: 120 minuten
Max. groepsgrootte (school/theater): 150/240
Geschikt voor: leerjaar 1 en 2

bottom of page