top of page

Niks aanraken, toch muziek maken

DIVE

Leerlingen laten hun handen wapperen en maken zo muziek: een verrassende en interactieve voorstelling!

Hi-res foto
Pers/reacties
Site
Niks aanraken, toch muziek maken

Het "Niks aanraken, toch muziek maken" concert biedt een unieke ervaring, gepresenteerd door René en Raymond van DIVE. Zij introduceren een vernieuwende manier van muziekcreatie met behulp van infrarood technologie, waardoor leerlingen zonder fysiek contact toch indrukwekkende geluiden en ritmes kunnen produceren. Deelnemers krijgen de kans om te experimenteren met DJ-technieken zoals scratchen, maar dan zonder ook maar iets aan te raken!

Boeiend en uiterst interactief

Na een korte introductie in de muziekwereld worden leerlingen uitgenodigd op het podium om samen met bestaande beats te spelen. De uitdagingen nemen toe naarmate de voorstelling vordert, waarbij de focus ligt op participatie en het rouleren van deelnemers om iedereen een kans te geven. René en Raymond delen ook enkele van hun eigen nummers, open voor creatieve input van het publiek, in een spannend en interactief optreden.

Adviezen

Voor scholen op zoek naar meer muzikale inspiratie, het aanbod is rijk en gevarieerd. Overweeg de voorstelling "Het Kaf en het Koren" van Piepschuim voor een energieke ervaring, of ontdek "Tinmendo" voor een unieke muzikale beleving.

Over DIVE

René en Raymond zijn de drijvende krachten achter DIVE, een band bekend om hun energieke live dancemuziek en optredens wereldwijd. Naast hun podiumwerkzaamheden, creëren ze ook tunes en leaders voor bekende televisieprogramma's zoals Telekids en het NOS-journaal, evenals voor diverse lifestyle-shows.

Genre: muziek
Door: DIVE
Thema: interactief muziek maken
Duur: 45 minuten
Opbouw: 60 minuten
Max. groepsgrootte (school/theater): 120/200
Geschikt voor: alle leerjaren

bottom of page