top of page

Seks enzo

Stichting Tussen de Lakens

De voorstelling over consent, gender en seksualiteit

Site
Seks enzo

Vergroot de kennis van jongeren op het gebied van seksuele gezondheid met de edu-tainment-show ‘Seks enzo’.
Binnen het onderwijs is seksuele vorming helaas nog altijd niet op orde. Het ziet ernaar uit dat dit een proces met een lange adem is. Het advies van OCW (Minister voor Primair en Voortgezet onderwijs) is dan ook ‘daar’ niet op te wachten en zelf initiatief te nemen in het aanbieden van seksuele vorming van jongeren. 
Feit is dat jongeren vandaag de dag in toenemende mate (online) kennis vergaren over seksualiteit. Daarom is het extra belangrijk om betrouwbare informatie op een positieve, respectvolle, inclusieve en vermakelijke manier aan te bieden. 
De edu-tainment-show ‘Seks enzo’ is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Onderwerpen die aan bod komen zijn: consent, gender, diversiteit, maagd zijn, flirten, sexting, social media, porno kijken en anatomische kennis.

De voorstelling stelt dit thema op een veilige en respectvolle wijze aan de orde daarna kunnen workshops in kleinere setting volgen.

Zou je graag voor docenten of ouders een workshop willen organiseren over dit onderwerp, dan kan dat ook. Je kan via deze link meer informatie vinden.

Genre: ‘edu-tainment’ show
Door: Stichting Tussen de Lakens
Thema: jongeren en seksualiteit
Duur: 70 minuten
Opbouw: 180 minuten
Max. groepsgrootte (school/theater): 120/150
Geschikt voor: vanaf leerjaar 3
Deze voorstelling kan niet starten voor 12.00 uur

bottom of page