top of page

Welk geluid komt eruit?

DIVE

Tijdens ‘Welk geluid komt eruit?’ laten René en Raymond zien hoe je met hele simpele geluiden ontzettend leuke, én goede, muziek kan maken.

Pers/reacties
Site
Welk geluid komt eruit?

Een onmisbare muzikale ervaring! "Welk geluid komt eruit?" is een voorstelling door René, bekend als componist van Kinderen voor Kinderen, en Raymond. Ze demonstreren hoe simpele geluiden kunnen transformeren in boeiende en kwalitatieve muziek.

Verkenning van geluiden, muziek en instrumenten

Elk geluid, van het alarmerende geluid van een brandweersirene tot het zachte gehuil, is een potentieel muziekinstrument. René en Raymond van DIVE nemen de leerlingen mee op een ontdekkingsreis door geluiden uit verschillende culturen, van de Arabische wereld en Suriname tot Europa, en leggen uit hoe diverse instrumenten functioneren, variërend van een akoestische gitaar tot elektronische apparaten. Ze belichten ook het concept van geluidskleuren; bijvoorbeeld, welke kleur vertegenwoordigt het geluid van een zeemeeuw? Interessant is dat ze laten zien hoe muziek gemaakt kan worden zonder fysieke instrumenten, door lichaamsbewegingen in een veld van infraroodstralen, waarmee zelfs 'in de lucht' gescratcht kan worden, zonder DJ-apparatuur.

Tips

Voor wie geïnteresseerd is in meer muzikale voorstellingen voor leerlingen, is "De Liedjesatlas" een aanrader voor een wereldwijde muzikale verkenning, of de interactieve voorstelling "Bekkens en Branie".

Over DIVE

DIVE is een muziekduo bestaande uit René Lenting en Raymond Dreesen, die wereldwijd optreden met hun live dancemuziek. Naast hun optredens, componeren René en Raymond ook tunes en leaders voor bekende televisieprogramma's zoals Telekids en het NOS-journaal.

Genre: muziek
Door: DIVE
Thema: muzikale reis
Duur: 45 minuten
Opbouw: 60 minuten
Max. groepsgrootte (school/theater): 120/200
Geschikt voor: groep 3 t/m 6

bottom of page